fredag den 22. marts 2013

hunde del 2

Så vi gik og kiggede på hundene om morgenen inden de startede, og efter vi havde spist morgenmad, kunne vi så gå ud og se når hundene startede.

Den start vo så var en ceremoniel start og den rigtige start var så dagen efter i en anden by. Men her var alle mennesker samlede og det var sjovt at være en del af det, når der blev talt ned og hundene kom løbene forbi mens folk råbte og heppede og larmede.

Efter at have set nogle hunde starte kørte vi et andet sted hen hvor vi så ville have set nogle komme forbi, desværre var vi blevet en smule forsinkede så det passede med at den sidste hund kom forbi, netop som vi kom. Ellers var der en lære fra College der havde en lille bod, hvor de hav hotdogs til dem der kom i hundeslæderne og de havde stoppet deres slæder ved boden, så det kunne have været sjovt at se, men det missede vi lige præcis :)

Derefter kørte vi tilbage ind til midtbyen. Vi gik rundt og kiggede lidt, der var en auktion for skind og et tivoli, og inden længe var det tid til at blive gjort klar til det store løb, da 4 af os havde valgt at vi udklædt som smølfer ville løbe med rensdyrene.

Det er et løb lidt ala som at løbe med tyrene i Spanien, bare mindre farligt, man betaler lidt for at være med og overskudet går så til et godt formål. Det var super sjovt og rensdyrene var ikke engang særlig tætte på der os, så vi følte bestemt ikke at vi var i fare på noget tidspunkt :)
Der var en mand der fortalte lidt om hvad der skete hele tiden og han sagde at da de havde gjort det første gang for 6 år siden, havde de ikke rigtig kunne få rensdyrene til at løbe til den anden ende, selvom de havde lokket dem med mad, men nu havde de så i stedet kun han rensdyr til at løbe og så stod der et hun rensdyr i den anden ende, og det virkede altså hver gang ;)

Efter løbet spiste vi pizza inden vi kunne se frem til en tre timers køre tur tilbage til Kenai, efter en rigtig hyggelig tur :)
Sneskulptur af en kæmpe elg, der kigger efter en jæger

Sneskulptur, der forestiller noget abstrakt

Sneen bliver kørt ind i byen, inden starten næste morgen

Hunde i deres små bure, klar til start

Endnu en bil hvor hundene er klar til start 
Start skiltet, med flag fra deltagende lande, fra venstre er det, Alaska, Rusland, Norge, New Zealand, Jamaica, Canada, Brasilien og USA (der var også deltagere fra andre stater end Alaska)

Hund der bliver taget ud af bilen
En af de mere kendte deltagere, hun er altid klædt pink som støtte til kampen mod brystkræft da hun selv tidligere har haft det 

Hundene er klar til start

En slæde der er startet, man kunne vinde en tur i en slæde, derfor er der to slæder

Den lille gruppe, der udleverede hot dogs til deltagerne
Løb fra rensdyrene

Rensdyrene er klar til start

Mig og Annik som smølfer

auktionen hvor man kunne købe pels. 






Det var vidst det der lige var at sige og vise fra min tur til Anchorage, efter 9 dage havde de første tilbagelagt den 1049 miles lange tur til Nome, en enkelt hund overlevede ikke turen og flere måtte give op inden målet, så helt nemt er det ikke :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar